Peste cinci mii de părinți din Capitală au depus cereri pentru înscrierea copiilor în clasa întâi, timp de o săptămână

La o săptămână de la demararea procesului de înscriere a copiilor în clasa întâi, peste cinci mii de părinți din Capitală au depus deja cereri în acest sens. În unele licee însă, numărul de solicitări depășește numărul de locuri planificate. Datele în acest sens au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

Potrivit acestuia, pentru următorul an de studii, autoritățile au planificat înmatricularea în clasa I a peste 10 mii de copii, care urmează a fi repartizați în 394 de clase din 140 de instituții de învățământ de stat și private.

„La ziua de astăzi, au fost expediate către instituțiile din subordine 5.100 de cereri. Dacă ar fi să vorbim despre instituțiile care au cele mai multe solicitări,  sunt licee precum „Mihai Eminescu”, „Mircea Eliade”, „Liviu Deleanu”, „Mihail Berezovschi”, „Mihail Kogălniceanu”, „Dante Alighieri” și „Petru Rareș”, unde deja numărul de solicitări depășește numărul de locuri planificate”, a menționat Pavaloi.

Numărul copiilor care urmează a fi înscriși este cu circa 300 mai mare decât anul trecut, a mai precizat Andrei Pavaloi.

Înscrierea copiilor în clasa I poate fi efectuată pe platforma escoala.chisinau.md. Cererile pot fi depuse în două etape. Prima se va încheia pe 26 mai, iar rezultatele vor fi anunțate pe 30 mai, când, totodată, va fi anunțat și numărul de locuri rămase libere după depunerea actelor.

Cea de-a doua etapă a înscrierii la școală va fi organizată în perioada 2 – 16 iunie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata