Peste o mie de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19

Peste o mie de copii din Moldova, dintre care 300 fiind cu vârsta până la cinci ani, s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la începutul pandemiei. Datele au fost prezentate de Nicolae Furtună, în cadrul conferinței de presă organizată astăzi de Ministerul Sănătății, unde acesta a mai precizat că cei mai afectați rămân a fi micuții cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani.

„În contextul discuțiilor legate de activitatea grădinițelor, vreau să reamintesc că ponderea copiilor antrenați în proces este una semnificativă. Avem înregistrați peste 1.080 de copii care au făcut infecția și o fac în continuare. Sunt de diferite vârste, aproape a treia parte din copii sunt cei cu vârsta de 1- 5 ani, cei care trebuie să meargă în instituțiile preșcolare de educație.”

Totodată, a mai spus Furtună, din numărul total de copii infectați cu COVID-19, 89 fac parte din categoria celor cu vârsta de până la un an.

Menționăm că de la începutul pandemiei și până în prezent, 177 de femei gravide au fost testate pozitiv la coronavirus. Din fericire, toate s-au tratat cu bine, fără careva complicații.

Foto: msmps.gov.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata