Peste râul Nistru, la frontiera moldo-ucraineană, va fi construit un pod

Va fi construit un pod peste râul Nistru, la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți – Yampil. Comisia economie, buget și finanțe și Comisia politică externă și integrare europeană au aprobat raportul și coraportul pentru ratificarea unui ACORD care presupune acest lucru, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Inițiativa de a construi acest pod peste râul Nistru a fost enunțată încă în anul 2012. Potrivit autorităților atât din Republica Moldova, cât și din Ucraina, acest proiect va facilita legăturile economice între cele două regiuni, precum și conexiunile cu alte state. Mai exact, construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin zona de est a Republicii Moldova la rețeaua de drumuri trans-europene TEN-T. Acest lucru va avea drept rezultat facilitarea comerțului și mobilității cetățenilor, precum și va spori rolul pe care îl are Republica Moldova în calitate de legătură dintre statele Uniunii Europene și statele vecine.

Potrivit Acordului, Guvernul Ucrainei va asigura finanțarea pentru proiectul tehnic, pentru construcția podului și pentru infrastructura conexă pe teritoriul său, iar Republica Moldova va asigura construcția infrastructurii rutiere conexe de pe teritoriul său. Cheltuielile necesare pentru acest lucru vor fi stabilite după elaborarea unui studiu de fezabilitate.

Ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru va fi propusă spre examinare și adoptare în plenul Parlamentului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata