Plângău: „Ceea ce se întâmplă acum la ,,Franzeluța” este un abuz clar din partea statului”

Ceea ce se întâmplă acum la Societatea pe Acțiuni ,,Franzeluța” este un abuz clar din partea reprezentanților APP-ului, susține Dinu Plângău, care afirmă că este contactat de angajații instituției revoltați de încălcare flagrantă a prevederilor legale din partea reprezentanților APP care au venit să-l dea afară pe directorul întreprinderii, fără vreun act al Consiliului de Administrare.

A fost scandal în Săptămâna Mare la Combinatul de Panificație „Franzeluța”. Reprezentanții Agenției Proprietăți Publice au venit să anunțe că schimbă directorul interimar, dar au fost întâlniți cu proteste de către angajați.

 „Trebuie să se ia mai întâi în considerație părerea oamenilor, oamenii fac lucrul, dar nu dumneavoastră și toți care sunt acolo. Noi facem toți împreună și ar trebui, în primul rând, să vină și să întrebe părerea oamenilor. Să zică: „oameni buni, iată ce părere avem, ce ar trebui să facem”, sunteți de acord sau nu? Măcar părerea să întrebați, oameni buni.”

 Muncitorii spun că actualul director interimar Victor Matcov a făcut regulă în instituție, a început să descopere scheme de corupție, fapt pentru care i s-a cerut să demisioneze „din motive de sănătate”.

  „Să luăm o hotărâre convenabilă dumneavoastră, dar noi vrem măcar o dată în 30 de ani să avem directorul nostru, în care colectivul are încredere. Și dacă sunteți acționar majoritar de stat, trebuie să ne susțineți pe noi, colectivul, de la noi vă hrăniți.”

 SA „Franzeluţa” este cel mai mare producător din industria de panificaţie din Moldova și are 1500 de angajați. Victor Matcov a fost numit director interimar al instituției în octombrie, anul trecut, după ce fostul director a fost eliberat din funcție în baza cererii de demisie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata