Poliția de Frontieră va beneficia de 30 de autovehicule de teren de model Toyota Hilux

Poliția de Frontieră va beneficia de 30 de autovehicule de teren de model Toyota Hilux și echipamente speciale oferite de către Ministerul Federal de Externe.

Contractul de donație a fost semnat săptămâna trecută, în cadrul unei întrevedere oficiale, de către șeful IGPF Rosian Vasiloi și însărcinatul cu afaceri interne al Ambasadei Republicii Federale Germane la Chișinău Ullrich Kinne.

Cei doi oficiali au apreciat nivelul atins în relațiile moldo-germane și au exprimat dorința consolidării lor, cu referire la identificarea noilor mecanisme ce vizează preluarea bunelor practici și implementarea acestora conform standardelor UE.

În context, Rosian Vasiloi a evidențiat susținerea acordată de partea germană, care are o implicare remarcabilă în ceea ce-i privește dezvoltarea continuă a Poliției de Frontieră, în special de a pune în aplicare noul sistem de supraveghere a frontierei de stat cu utilizarea dronelor.

La rândul său, Ullrich Kinne a salutat dinamica pozitivă a cooperării bilaterale, subliniind dorința dezvoltării acesteia în domenii de interes comun. De asemenea, a evocat oportunitățile de cooperare pe mai multe domenii de activitate, cu accent pe creșterea capacității de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice la supravegherea și controlul frontierei de stat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata