Un bărbat a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru comiterea a patru episoade de escrocherie

Prin sentința Judecătoriei Bălți, sediu Fălești din 12 septembrie 2022, un tânăr în vârstă de 32 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a exercita activitatea de import a automobilelor pe un termen de 3 ani, pentru  comiterea a patru episoade de escrocherie (art. 190 din Codul penal).
Potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost învinuit de către procurori că, în perioada lunilor ianuarie – aprilie 2022, prin înșelăciune și abuz de încredere, a dus în eroare părțile vătămate, spunându-le că procură la comandă și importă automobile din străinătate în Republica Moldova, determinându-i să-i transmită sume bănești care variau între 2000 Euro și 12 000 Euro, după care banii dobândiți îi însușea în scopuri personale.
Precizăm că, în scopul asigurării executării pedepsei sub formă de închisoare, în privința inculpatului a fost aplicată măsura procesuală de constrângere sub formă de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Mai mult, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzate în mărime de 29 400 euro și respectiv 2600 euro.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata