PPDA cere Parlamentului, Președinției și Guvernului să intervină. Membrii formațiunii cer scoaterea Partidului Șor în afara legii

Deputatul Platformei Da, Dinu Plângău, anunță că va expedia scrisori în adresa procurorului general, președintei Parlamentului, președintei Sandu și ministrului în exercițiu a Justiție prin care le va solicita să fie preluat demersul său prin care a cerut Curții Constituțională să scoată în afara legii Partidul „Șor”. Sesizarea declarată inadmisibilă de Curtea Constituțională pe motiv că deputații, potrivit codului jurisdicției constituționale nu pot depune astfel de sesizări. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, scrie TV8.

Plângău spune că solicitarea de a declara Partidul Șor în afara legii este inspirată din precedentele altor state UE, unde partidele care prin acțiunile și declarațiile lor au adus prejudicii principiilor democrației, statului de drept, să nu poată participa în alegeri și să fie un exemplu pe viitor. Potrivit lui, scrisorile vor fi expediate astăzi, 14 mai.

„Nu avem prea multe așteptări de la președintele Parlamentului înțelegând foarte bine relația dintre cele două partide PSRM și Șor, nu avem mari așteptări de la ministrul Justiției, exponent al socialiștilor, dar avem așteptări de la Președintele țării – președintele tuturor și bineînțeles de la procurorul general”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

În context, Plângău a precizat că va urma și o sesizare repetată la Curtea Constituțională prin care va cere revendicarea dreptului deputatului în Parlamentul R. Moldova de a sesiza CC pe subiecte ce vizează constituționalitatea sau neconstituționalitatea partidelor politice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata