Premier Energy amână deconectările de la Apă-Canal Chișinău

Deconectările de energie electrică anunțate la Apă-Canal Chișinău au fost amânate până pe 1 februarie. Despre aceasta a anunțat compania Premier Energy, care, totodată, a mai precizat că, locurile de consum deconectate joi vor fi reconectate.

De asemenea, dacă până pe 1 februarie, Primăria Chișinău nu va achita plata pentru energia electrică consumată de Apă Canal-Chișinău, Premier Energy va recurge la deconectarea locurilor de consum de la sursa de alimentare cu energie electrică, fără preavizare suplimentară, se mai arată în comunicatul emis de furnizorul de energie electrică.

În context, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică îndeamnă Apă-Canal Chișinău să identifice soluții ce țin de achitarea datoriei, adăugând că, atât în tarifele anterioare ale Apă-Canal pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare, cât și în tarifele actuale, recent aprobate, au fost și sunt incluse toate cheltuielile necesare pentru consumul de energie electrică.

Joi, la doar câteva ore după ce edilul Ion Ceban a acuzat, din nou, Guvernul că vrea să falimenteze una dintre cele mai strategice întreprinderi ale Chișinăului la etapa actuală, Premier Energy a operat noi deconectări la Apă-Canal Chișinău.

Precizăm că, datoria totală acumulată de Apă-Canal Chișinău constituie deja 73,2 milioane de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata