Premier Energy critică proiectul PSRM privind compensația la lumină: „Banii să fie transferați direct consumatorilor”

Compania Premier Energy se declară îngrijorată de proiectul de lege privind compensația la lumină, votat în prima lectură de Parlament.

Furnizorul de energie electrică atrage atenția că această inițiativă nu a fost suficient consultată cu toate părțile implicate în proces și presupune riscuri de lipsă de fonduri în întregul sistem electroenergetic din cauza unei posibile întârzieri în achitarea plăților din partea guvernului.

Totodată, Premier Energy consideră că, pe lângă crearea unui precedent, acest proiect de lege poate provoca o confuzie profundă pentru clienți care pot fi induși în eroare de detaliile facturilor cu privire la propria datorie. În plus, în final consumatorul oricum va trebui să plătească ulterior, întrucât bugetul de stat este alimentat, în cele din urmă, din contribuțiile cetățenilor sau împrumuturi care vor trebui să fie restituite.

„Considerăm ca sumele pentru compensarea serviciilor pentru consumul de energie electrică, dar și pentru alte servicii indispensabile, cum ar fi apă, gaz și asigurare cu căldură trebuie să fie transferate direct consumatorilor pentru ca în cele din urmă, aceștia să își achite datoria fată de operatori. (…) Suntem deschiși să discutăm măsurile posibile a fi implementate pentru anumite categorii de populație, care necesită un ajutor din partea statului, dar fără a afecta buna funcționare a sistemului energetic”, se arată în comunicatul de presă al companiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata