Și elevii din Bălți vor reveni la ore cu prezența fizică, doar că de marți, 20 aprilie

Veste bună și pentru elevii din municipiul Bălți. Comisia pentru situații excepționale locală a dispus ieri ca, din 20 aprilie, elevii din ciclul primar și ai claselor absolvente vor reveni la studii cu prezență fizică în clase, transmite moldpres.md.

„Comisia a luat o decizie importantă care prevede reluarea procesului de învățământ pentru clasele 1-4-a, a 9-a și a 12-a, precum și reluarea antrenamentelor în școli sportive și activităților extrașcolare în case de cultură, școli de arte și muzicale, case de creație etc. Toate acestea se vor organiza în conformitate cu normele sanitar-epidemiologice și măsurile împotriva COVID-19”, potrivit vicerpimarului de Bălți, Nicolai Grigorișin.

De asemenea, potrivit sursei citate, autoritățile locale vor crea toate condițiile pentru aflarea copiilor în instituțiile de învățământ, prin organizarea alimentării elevilor, asigurării igienizării și dezinfectării încăperilor.

Amintim că, tot ieri, după ședința Comisiei Situații Excepționale a municipiului Chișinău, primarul general al Capitalei, Ion Ceban a anunțat că, în urma vaccinării a circa 40% din cadrele didactice din Chișinău, luni, 19 aprilie, vor fi redeschise toate școlile din oraș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata