Presa internațională, despre alegerile din țară: „Moldova se întoarce spre Occident”

În Moldova, la alegerile parlamentare desfășurate duminică, partidul pro-prezidențial Acțiune și Solidaritate a câștigat majoritatea absolută, cu peste 52% din voturi.

Partidul a mers la vot cu promisiuni de reforme pe modelul european și lupta împotriva corupției. Liderii săi au declarat că au primit un mandat de la cetățeni pentru transformare, scrie Euronews.

„Oamenii au ieșit și au votat în speranța că mâine vor avea un viitor mai bun”, a rezumat liderul partidului, Igor Grosu.

Pe locul al doilea în ceea ce privește numărul de voturi obținute (peste 33%) se află blocul comuniștilor și socialiștilor, care dețin poziții pro-ruse și promit, printre altele, că vor păstra limba rusă ca limbă interetnică în republică.

„Calculele noastre proprii coincid, deci da, blocul comuniștilor și socialiștilor va arăta în cele din urmă un rezultat bun, chiar foarte bun”, a declarat duminică seara liderul socialiștilor moldoveni, Igor Dodon.

Președintele Maia Sandu, în primăvară, a dizolvat parlamentul, dominat de susținătorii predecesorului său pro-rus, și a anunțat alegeri anticipate în speranța de a obține un corp parlamentar care să-i susțină reformele.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata