Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială la Vilnius

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială în Republica Lituania, în perioada 3-5 aprilie 2023, la invitația omologului său de la Vilnius. Șeful legislativului se va întâlni cu conducerea Lituaniei – Președintele țării, Gitanas Nausėda, Președinta Seimasului, Viktorija Čmilyté-Nielsen, și Prim-ministrul Ingrida Šimonytė. La Vilnius, cei doi președinți de Parlament, Igor Grosu și Viktorija Čmilyté-Nielsen, vor susține o conferință de presă.

Potrivit Legislativului, agenda vizitei include discuții cu președinții comisilor parlamentare afaceri europene, afaceri externe, securitate națională și apărare, precum și cu deputații din Grupul de prietenie cu Republica Moldova al Seimasului Lituaniei. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va avea întrevederi cu viceministrul Apărării Naționale, Greta Monika Tučkute, precum și cu reprezentanții companiei internaționale în domeniul energiei regenerabile „Green genius”.

Tradițional, în agenda vizitei este inclusă o întâlnire a Președintelui Parlamentului cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Lituania.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Vilnius fac parte deputații Ion Babici, Președintele Grupului de prietenie cu Republica Lituania, și Vitali Gavrouc, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata