Pretinsă înregistrare audio între Dodon și Ceban

O pretinsă înregistrare audio în care este vizat președintele Igor Dodon și primarul general Ion Ceban, a apărut astăzi în spațiul media. Cei doi s-ar auzi într-o aparentă discuție telefonică, cel mai probabil, după rezultatele scrutinului pentru alegerile locale din iunie, 2018, rezultatul cărora a fost anulat, după ce, inițial, Andrei Năstase câștigase.

Într-o reacție pe Facebook, șeful statului declară că înregistrarea este falsă și că nu sunt vocile lor. Mai mult, Igor Dodon spune că se va adresa Procuraturii pentru investigații. Acesta pune apariția înregistrării pe seama apropierii de campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Și primarul Ion Ceban afirmă că înregistrarea este falsă și că vocile nu sunt ale lor.

Iar Andrei Năstase zice că această secvență audio nu face decât să demonstreze faptul că anume el a fost și este adversarul lui Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon.

„Înregistrarea acestei convorbiri telefonice demonstrează că toate energiile și resursele regimului sinistru oligarhic de la acea vreme s-au pus în mișcare pentru a mă „dezumfla”, așa cum spun ei. Rețineți, pentru a mă „dezumfla” politic, electoral, așa cum spune Dodon în respectiva convorbire telefonică”.

Mandatul de primar al lui Andrei Năstase, pe care-l câștigase în fața lui Ceban, cu 52%, după scrutinul din trei iunie, 2018, a fost anulat trei săptămâni mai târziu, în urma unei decizii pronunțate de Judecătoria Chișinău. A urmat apoi o serie întreagă de proteste, însă fără succes. Surpriza a venit însă în octombrie, 2019, la mai bine de un an, când Curtea de Apel a validat mandatul liderului PPDA. A fost prea târziu însă, întrucât se apropia scrutinul pentru alegerile locale ordinare, în urma cărora, la trei noiembrie, Ion Ceban a reușit să câștige un mandat de primar general pentru următorii patru ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata