Procuratura solicită extrădarea lui Plahotniuc

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a solicitat oficial autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii extrădarea fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, pentru a fi tras la răspundere în Moldova. Întreg setul de acte și materiale a fost deja expediat autorităților americane, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Anunțul vine la o câteva zile după ce Curtea de Apel a decis menținerea mandatului de arestare emis pe numele lui Plahotniuc la data de 22 mai, de către Judecătoria Chișinău, după ce instanța a amânat de cinci ori examinarea recursului avocaților omului de afaceri.

Amintim că Vladimir Plahotniuc este plecat din Moldova aproximativ din ziua când Guvernul Filip și-a anunțat demisia, adică de la mijlocul lui iunie, anul trecut. Acesta se află pe teritoriu SUA, fără viză, iar la începutul acestui an, în ianuarie, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-au inclus pe fostul lider al PD și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul american.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata