Prețul pe care Moldova îl va plăti în ianuarie pentru gazele naturale

Prețul de achiziție al gazelor naturale, furnizate de Gazprom către Moldovagaz, constituie în luna ianuarie 646 de dolari pentru o mie de metri cubi, reieșind din formula de calcul inclusă în contractul în vigoare.

Majorarea prețului în comparație cu cel din lunile noiembrie și decembrie are loc în condițiile creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și ridicării  costului coșului de produse petroliere cu care este corelat prețul de achiziție al gazului, notează Moldovagaz într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Compania precizează că va depune toate eforturile pentru a achita în termenele stabilite și integral plățile pentru livrările curente și astfel se va garanta neîntreruperea procesului de furnizare a gazelor.

Republica Moldova a achitat companiei rusești Gazprom pentru luna noiembrie un preț de achiziție de 450 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Pentru marți, 11 ianuarie, o conferință de presă la subiectul situației pe piața gazelor a anunțat vicepremierul Andrei Spînu, unul din negociatorii noului contract de livrare a gazelor naturale în țară.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata