Slusari, despre dosarul Energocom: „Vor ca Dodon să plece din țară”

Fostul deputat Alexandr Slusari bănuiește că persoana implicată în dosarul Energocom, Igor Dodon, „are garanții geopolitice de imunitate”. Fostul vicepreședinte al parlamentului a scris despre asta pe pagina sa de Facebook.

„Ce urmeaza? Parchetul General are ceva de spus societatii? Igor Nikolaevici, care a negociat acest contract in defavoarea intereselor Moldovei, a venit la Parchet ca si cum ar fi acasa. Nu i s-au luat nici cele mai mici precautii. A cerut timp pentru a se familiariza cu materialele cauzelor, iar cererea i-a fost satisfăcută, fără măcar a stabili următoarea dată pentru audiere.

Ce se întâmplă? În loc să fie în închisoarea nr.13, Igor Dodon le dictează termenii procurorilor. Apropo, după 3 luni de schimbări în PG, ​​nu vedem progrese în cazul „kulek”, „Bahamas”, îmbogățire ilegală, așa cum s-a scris în anchetele jurnalistice.

Vor ca Dodon să părăsească țara așa cum au fugit alți oligarhi, sau are garanții geopolitice de imunitate?”, a întrebat Slusari.

Igor Dodon a fost audiat ca suspect în dosarul Energocom. Acest caz se referă la achiziționarea de energie electrică în perioada 2008-2009 printr-o societate intermediară. Se presupune că schema frauduloasă de import de energie, în urma căreia au fost furate 12 milioane de dolari de la buget, a fost creată în timpul mandatului de ministru al Economiei al lui Igor Dodon.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata