Prețurile la benzină și motorină pentru acest weekend. Din 1 ianuarie, cresc accizele la carburanți

Motorina se scumpește, iar benzina se ieftinește, deși nesemnificativ, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care a anunțat prețurile la carburanți pentru sâmbătă, duminică și luni.

Mai exact, pe 2, 3 și 4 decembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 23,51 de lei, cu 1 ban mai puțin.

La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 21,68 per litru, cu 1 ban mai mult.

Astfel, în raport cu septembrie, 2021, prețul maxim de comercializare al carburanților de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, rămâne mai mare cu 2,35 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 05,92 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Potrivit ANRE, începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, prețurile maximale la carburanți au scăzut cumulativ cu peste trei lei pentru câte un litru de motorină și benzină.

Acciza la motorină crește cu 7% începând cu 1 ianuarie, 2024, potrivit legii bugetului de stat pentru anul următor, aprobat astăzi de Guvern.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata