Primăria va acorda ajutor familiilor nevoiașe din Chișinău, pe timp de iarnă

Peste 21.000 de familii nevoiașe din municipiul Chișinău vor beneficia în continaure de compensații pentru sezonul termic 2020-2021, anunță Primăria Capitalei.

Astfel, potrivit autorităților locale, listele cu beneficiarii au fost deja transmise la preturile de sector și la primăriile localităților suburbane pentru procesare, astfel ca informația să poată fi transmisă către operatorii de servicii de profil și respectiv solicitanții să beneficieze de ajutoare.

Amintim că beneficiari ai compensaţiilor pentru serviciile comunale și resursele energetice, în mărime de 40% din costul facturii, sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3.000 de lei pe lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere, cu vârsta de până la 35 de ani, cu venituri mediu lunar de până la 5.000 de lei.

De asemenea, sunt acordate compensații în mărime de 100 de lei pentru fiecare apartament dotat cu plite electrice, conform proiectului inițial al blocului, indiferent de veniturile familiei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata