Trei medicamente noi vor fi compensate integral

Veste bună pentru pacienții moldoveni. Compania Națională de Asigurări în Medicină anunță că, în continuare, trei medicamente noi vor fi compensate integral. Este vorba de deflazacortum, pentru tratamentul bolilor de sistem autoimune, levetiracetamum, pentru tratamentul epilepsiei, precum și un medicament inovativ, și aripiprazolum, prescris copiilor în caz de schizofrenie.

Totodată, CNAM mai precizează că lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală a fost completată cu alte șase denumiri comune internaționale indicate în tratamentul a zece maladii.

Astfel, în condițiile date, pacienții vor beneficia de o compensare de 30, 70 sau chiar 100% pentru un șir de preparate care sunt prescrise în cazul afecțiunilor caracterizate prin niveluri ridicate în sânge ale unui hormon numit prolactină, celor indicate în tratamentul astmului bronșic, precum și medicamentului destinat tratamentului bolii Alzheimer.

Potrivit CNAM, în anul 2021, în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală au fost planificate peste 678 de milioane de lei pentru lista preparatelor farmaceutice compensate, care, în prezent, include 158 de denumiri comune internaționale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata