Procuratura renunță la învinuirile asupra lui Bolboceanu

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a renunțat la învinuirea de ”trădare de Patrie”, adusă în anul 2017 fostului deputat Iurie Bolboceanu și a solicitat achitarea lui, magistrații urmând să se pronunțe peste o lună.

Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020. Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Moldova.

Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie, 2017, de către PCCOCS, după care, arestat, condamnat la 14 ani închisoare, în total, aflându-se în detenție peste doi ani, până când Curtea de Apel Chișinău l-a achitat și a dispus reexaminarea dosarului.

La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, PCCOCS a ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Iurie Bolboceanu, care nu era în relații prea bune cu Vladimir Plahotniuc, pe atunci conducătorul din umbră al PD, nu întrunește elementele infracțiunii și și-a retras învinuirea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata