Procuratura va verifica legalitatea privatizării terenurilor din apropierea centrului comercial Unic

Parchetul General va analiza decizia Consiliului Municipal Chișinău de a vinde terenul din fața centrului comercial Unic. Informația a fost confirmată de procurorul responsabil cu relațiile cu mass-media din cadrul Parchetului General, Mariana Cherpec, transmite deschide.md.

„Procuratura va verifica legalitatea deciziei, dacă au fost comise abuzuri, precum și legalitatea cesiunii acestui teren”, a spus Cherpec. Ieri, consilierii municipali din PSRM și platforma DA au votat proiectul de privatizare a terenului din fața magazinului Unic în suprafață de 1,3 hectare.

Terenul a fost vândut cu 2,6 milioane de lei. Consilierii PAS au votat împotrivă și au acuzat CMC că a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât valoarea reală a acestuia.

Potrivit deciziei Curții Supreme de Justiție, Primăria Chișinău era obligată să vândă proprietarilor Magazinului Central Unic Universal terenul de 1,38 hectare aparținând imobilului și să încheie un contract de închiriere cu o entitate economică a terenului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata