Procuratura vine cu informații privind perchezițiile din biroul procurorului care a deschis o anchetă pe numele lui Viorel Morari

Procuratura Generală a venit cu detalii referitor la perchezițiile de astăzi în biroul procurorului Vladislav Căruceru. Potrivit unui comunicat de presă, perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale din gestiunea procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, fiind inițiată în temeiul plângerii unei persoane, care a comunicat că procurorul, audiind-o în calitate de martor, a constrâns-o de a face declarații false.
Este necesar de a menționa că, procurorul din cadrul Procuraturii Generale a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii, încă de la 03.12.2021, iar la solicitarea procurorilor anticorupție de a preda benevol actele relevante pentru cercetarea cazului le-a refuzat. În aceste condiții, pentru a asigura cercetarea completă , obiectivă și sub toate aspectele a circumstanțelor expuse în plângerea victimei, pentru a identifica, ridica și examina actele și obiectele relevante  a fost necesară efectuarea perchezițiilor.
Întru excluderea interpretărilor și speculațiilor cu referire la acest subiect, considerăm necesar de a menționa că, acțiunile întreprinse azi de către procurorii anticorupție nu au nimic comun cu activitatea procurorilor în cadrul dosarelor de acuzare a lui Viorel Morari.
Mai mult, este necesar de a cunoaște că acțiunile întreprinse azi de către procurorii anticorupție și chiar dosarul în cadrul căruia aceste acțiuni au fost efectuate, nu pot influența în nici mod soluțiile sau evoluția cauzelor penale din gestiunea procurorului investigat.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata