Putin: „Participarea Moldovei la lucrările Uniunii Economice Euroasiatice ar facilita soluționarea problemelor stringente”

În cadrul ședinței Consiliului Suprem Economic Eurasiatic, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a comentat refuzul Moldovei de a participa la UEEA. Președintele rus Vladimir Putin a reamintit că Republica Moldova a fost la un moment dat interesată de statutul de observator al EurAsEC și a menționat că acest lucru o va ajuta să rezolve o serie de probleme.

„Mă bucur să constat că statele observatoare sunt din ce în ce mai activ implicate în activitățile Uniunii Eurasiatice. Îi salut pe colegii noștri din suflet. Cuba. Uzbekistan. Apropo, Moldova și-a manifestat interesul pentru acest lucru în timp”, a spus el la o reuniune a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic prin videoconferință.

Putin a menționat că au posibilitatea de a participa la activitățile organismelor de integrare la toate nivelurile, de a se familiariza cu procesul de pregătire a documentelor de integrare.

„Știm cum se dezvoltă acum situația energetică din Europa. Ei bine, Moldova ar fi mai aproape de rezolvarea unor probleme și, probabil, ar fi mai ușor să rezolvăm acele probleme stringente care apar”, a spus Putin.

„Ei bine, am convenit, plecând de la interese comune, am rezolvat aceste probleme. Dar, în ansamblu, acesta este un fapt absolut evident. Dacă ar fi în material, ar fi mai ușor să rezolvăm problemele despre care vorbim”, a adăugat el.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata