Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Temperaturi negative și precipitații

Chiar dacă, pentru câteva zile, ne-am aflat în plin sezon rece, din toate punctele de vedere, sfârșitul săptămânii întoarce, din nou, foaia la 180 de grade, în special, în legătură cu valorile termice care vor fi resimțite în Moldova, anunță Serviciul Hidrometeorolig de Stat.

Astfel, potrivit sinopticienilor, sâmbătă, cerul va fi în cea mai mare parte a zilei parțial înnorat, iar pe arii restrânse ar urma să cadă precipitații de scurtă durată, care inițial vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar ulterior se vor transforma în ploaie. În zonele joase se va forma ceață, iar vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

Ce ține de valorile termice, mâine, la Nord, acestea vor urca până la +5 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +6 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +7 grade.

Și noaptea va fi mai cald, cu maxime care vor oscila între -2 și +3 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, duminică nu vom scăpa de precipitațiile de scurtă durată. Legat de temperatura aerului, chiar dacă numai pentru 24 de oare, aceasta va coborî puțin atât ziua, cât și noaptea. Ulterior, mai anunță sinopticienii, debutul săptămânii viitoare ne va aduce o nouă încălzire, cu maxime care vor urca până la +8 grade. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări seara și dimineața.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata