Programul „Acțiunea UE” se extinde până în martie 2024

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, inițierea negocierilor și aprobarea semnării Addendumului la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova, semnat la 21 iulie 2017.

Proiectul prevede extinderea termenului de execuție a lucrărilor specificate în acordul de bază pentru finalizarea Acțiunii UE „Construcția infrastructurii de apă și canalizare și de eficiență energetică în clădirile publice”, care urmărește realizarea a 18 proiecte de infrastructură,  demarate în decembrie 2017. Astfel, Uniunea Europeană și Guvernul Germaniei au convenit asupra prelungirii fără costuri a perioadei de implementare a Acțiunii UE până la 31 martie 2024.

„Astăzi avem executate 16 proiecte din cele 18 propuse în cadrul Acțiunii UE. Realizarea ultimelor două proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din mun. Bălți și la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din or. Șoldănești necesită mai mult timp”, a concretizat ministrul Andrei Spînu.

În urma implementării Acțiunii UE, circa 112 mii de cetățeni vor avea acces la servicii  de aprovizionare cu apă și canalizare, iar peste 5 mii de elevi și profesori vor beneficia de condiții europene de studiu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata