Proiect de 60 de milioane de dolari: 15 școli și 15 grădinițe din țară vor fi reabilitate capital

Guvernul de la Chișinău a aprobat inițierea negocierilor privind implementarea Proiectului „Îmbunătățirea calității educației” în Republica Moldova. Proiectul va fi implementat de Ministerul Educației, cu sprijin financiar de la Banca Mondială, și va avea ca obiectiv general îmbunătățirea calității educației și asigurarea accesului la studii pentru toți copiii, în special pentru cei din grupurile dezavantajate. Termenul de implementare a proiectului este de șase ani.

Noul proiect prevede, între altele, implementarea standardelor profesionale pentru profesori și directori ai instituțiilor de învățământ. Totodată, vor fi modernizate condițiile de instruire din 200 de școli. Alte 15 școli și 15 grădinițe vor fi reabilitate capital, în același timp urmând să fie construite trei licee noi în orașe ale căror populație este în creștere, informează Ministerul Educației.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 60 de milioane de dolari, dintre care 40 de milioane vor fi sub formă de împrumut, iar alte circa 20 de milioane vor fi acordate sub formă de granturi nerambursabile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata