VIDEO/ Renato Usatîi, despre Adunare Națională din 21 mai: Nu va fi nimic altceva decât o publicitate electorală a PAS

Chiar dacă Summitul din 1 iunie va fi unul istoric, atunci nu putem spune același lucru și despre manifestarea din 21 mai din Piața Marii Adunare Naționale, zice liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Or, a declarat acesta, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, acțiunea din vară nu va fi nimic altceva decât o publicitate electorală a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Unde o să fie organizat acest eveniment, într-o încăpere privată sau în una de stat? Avem Castel Mimi, unde vrea să o facă guvernarea, și avem Cricova, întreprinde de stat, istorică și așa mai departe. Știți de ce fac acolo? Ei de la Aeroport au făcut drumul direct la Mimi. Liderii europeni se vor uita că drumul e așa de bun, vor rămâne uimiți de Castel Mimi și vor zice: „În Moldova totul e bine. Nu trebuie să oferim niciun ajutor. Iar acestea deja sunt șmecherii”, a spus Renato Usatîi.

Dar lăsând evenimentele din 21 mai, respectiv 1 iunie într-o parte, este foarte regretabil că celelalte acțiuni ale actualului partid de guvernământ nu diferă în niciun fel de cele de pe vremurile lui Vladimir Filat sau Vladimir Plahotniuc, zice Renato Usatîi, care, în context, a făcut referire la ultimele declarații ale lui Ion Ceban.

„-Ion Ceban nu se victimizează? -Nu. Unica ce Ceban nu a spus drept este că perchezițiile sunt autorizate doar pentru nouă adrese, nu pentru zece și dosarul de bază este trafic de influență pe mama lui Ceban și încă vreo trei, adică acesta a fost luat drept de bază. Domnule Gonța, așa nu se poate”, a mai declarat liderul Partidului Nostru.

Marți, în cadrul unei conferință de presă, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban a declarat că deține „informații veridice și că a fost avertizat de câteva surse” despre faptul că miercuri, 26 aprilie, oamenii legii ar urma să desfășoare mai multe percheziții, inclusiv într-un dosar în care, potrivit edilului, urmează să fie vizată mama acestuia. Ulterior, reprezentanții Procuraturii Anticorupție n-au infirmat și nici n-au confirmat informațiile respective, declarând doar că consiliera municipală, Eugenia Ceban, mama edilului, este vizată într-un dosar de trafic de influență.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata