PSRM anunță că va înainta un alt candidat la funcția de prim-ministru: „Decizia de ieri a fost o lovitură”

„Am avut mai multe întrevederi cu cei din PAS, începând cu luna februarie, pentru că, până atunci, cei din PAS au avut decizii juridice nereușite. Totuși, a devenit clar că dialogul este necesar.

Asigurarea stabilității sociale-economice și, eventual, organizarea alegerilor anticipate poate fi realizată doar prin dialog și conlucrare între instituțiile statului. La nivel de Parlament, am avut stabilite anumite înțelegeri, care urmau să fie discutate cu Maia Sandu. Noi am spus că suntem gata pentru scenarii – consolidarea activității Guvernului, imunizarea populației și aducerea vaccinului și să organizăm alegeri anticipate.

Noi suntem gata să discutăm asupra acestui scenariu. Trebuie să avem o foaie de parcurs. Avem senzația că discuția a fost productivă și am avut impresia că, în sfârșit, am ajuns la identificarea soluțiilor.

Înaintarea doamnei Durleșteanu a venit în momentul în care doamna Maia Sandu refuza dialogul cu Parlamentul. De ce s-au pus presiuni asupra doamnei Durleșteanu, ca doamna să-și retragă candidatura?

Problema este că asemenea abordare nu consolidează dialogul. Noi considerăm că fără acest dialog, deloc simplu, noi nu putem asigura stabilitate în Republica Moldova.

Ieri, eram foarte aproape de a aproba acest plan. Cine a pus presiune pe doamna Durleșteanu să-și retragă candidatura? Cert este un lucru. Presiunea asupra Durleșteanu și înaintarea domnuli Grosu nu consolidează dialogul. Ieri, a fost aplicată o lovitură asupra intențiilor noastre.

Implicarea unor forțe din afara țării în acest proces trebuie condamnată. Noi suntem gata de dialog, cât de greu nu ar fi.

Ce va fi mai departe? Grupurile și fracțiunile parlamentare, nimeni dintre participanți nu a înaintat pe domnul Grosu, nu au existat circumstanțe care să ducă la faptul că doamna președinte trebuia să-l înainteze pe domnul Grosu. Acest scenariu nu s-a discutat.

Doamna președinte nu ne-a comunicat că vrea să-l nominalizeze pe domnul Grosu. Dacă există intenția nobilă, doamna președinte trebuie să se mai gândească bine. Vom depune sesizare la CC să constate abateri de la normele legale privind numirea domnului Grosu.

Mâine, vom înainta un alt candidat bun, care va face față crizei”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata