PSRM ar putea vota un premier înaintat de Maia Sandu

Fracțiunea Partidului Socialiștilor ar putea vota un premier înaintat de către șeful statului Maia Sandu. Declarația îi aparține liderului PSRM, Igor Dodon și a fost făcută în cadrul emisiunii sale, „Președintele Răspunde”, unde acesta a menționat și în ce condiții partidul pe care îl conduce ar face acest lucru.

„Pentru cine nu vom vota? Nu știu. Dar poate vom vota pentru oricare. O să vedem. Dar dacă e un om bun și vine cu un program super pentru țară, pentru fiecare câte un „Жигули́”. Putem să-l votăm. Noi suntem foarte pragmatici. Eu cred că este prematur noi acum să facem încercări să ghicim cine ar putea fi candidatul și nici nu vreau să examinez acest lucru. Noi suntem disponibili. Noi suntem gata de dialog”.

Cu toate acestea, mai spune Dodon, deputații socialiști nu vor vota, în niciun caz, inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate, potrivit căreia parlamentarii se angajează să nu voteze candidatul propus de Maia Sandu.

„Ei încearcă să se joace, bine sunt niște jocuri copilărești, cu diferite declarații, haideți să semnăm o declarație sau să o votăm în Parlament că înaintează președintele un candidat atunci deputații nu vin în Parlament. Ce e cu prostia aceasta? Noi nu semnăm și nu votăm astfel de declarații”.

În context, fostul șef al statului a dezmințit zvonurile precum că fracțiunea PSRM ar urma să boicoteze ședințele Parlamentului, dând astfel asigurări că colegii lui din Legislativ vor participa la ședința Legislativului când se va prezenta premierul înaintat de către Maia Sandu.

„Eu vreau din start să vă spun că noi nu examinăm să boicotăm ședințele Parlamentului. Socialiștii vor participa la toate ședințele Parlamentului. Atunci când vor fi convocate, noi vom veni la ședințele Parlamentului”.

În concluzie, Igor Dodon crede că lucrurile nu se vor schimba, iar Moldova va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, care, în mod normal, ar putea să se desfășoare, începând cu sfârșitul lunii mai, respectiv PSRM a început deja să lucreze intens în acest sens, mai zice fostul președinte.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata