Socialiștii vor mai propune o dată proiectul cu privire la rusă

Partidul Socialiștilor va înainta repetat plenului Parlamentului legea cu privire funcționarea limbilor pe teritoriul Moldovei. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vlad Bătrîncea, în cadrul unui briefing de presă. Totodată, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că se ia în considerarea adresarea la Comisia de la Veneția referitor la decizia luată ieri de Curtea Constituțională.

„Noi n-o să admitem ca Curtea Constituțională să substituie Parlamentul Republicii Moldova. Noi vom recurge la măsuri și evenimente care vin să reabiliteze ordinea de drept. Anunțăm că Parlamentul va examina și va vota repetat legea cu privire funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, într-o nouă redacție, care va fi înregistrată în zilele următoare”.

Tot în cadrul briefingului, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că se ia în considerarea adresarea la Comisia de la Veneția.

„Vom face denunțuri către Organizația Națiunilor Unite, dar și către instituțiilor Consiliului Europei, pentru a lua atitudine în această situație. Totodată, analizăm serios, eventual, adresare și către Comisia de la Veneția pentru a clarifica aceste lucruri și pentru ca ele să nu se repete”.

Amintim, ieri, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Respectiva lege prevedea ca angajații instituțiilor de stat erau obligați să discute, să ofere informații și să asigure traducerea avizelor, certificatelor și a oricărui tip de documente în limba rusă, dacă cetățenii vin cu solicitări în acest sens.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata