PSRM și candidatul la funcția de prim-ministru: „Nu putem să-l excludem pe Igor Dodon. Este un profesionist”

Vlad Batrîncea a refuzat să spună cine este candidatul care urmează să fie înaintat la funcția de prim-ministru, dar a menționat că acesta a ocupat deja funcții publice și că este „mai bine pregătit” decât Igor Grosu. Socialiștii acuză o „lovitură” dată de președintele Maia Sandu.

„Nimeni din participanții la acele consultări nu a înaintat pe domnul Grosu, nu au existat circumstanțe și nici date care să ducă la ideea că doamna președinte trebuie să-l înainteze pe domnul Grosu. Vom depune o sesizare la Curtea Constituțională, unde vom solicita să constate abaterile ilegale în procedura de înaintare a domnului Igor Grosu”.

Bătrâncea nu exclude că chiar Igor Dodon ar putea fi propus la această funcție.

„Evident că cineva este dotat cu șanse mai mari. Nu putem exclude și liderul Socialiștilor. Ar fi un prim-ministru bun. Este un profesionist, este un om cu experiență și este un economist bun”.

Amintim, aseară, în timpul consultărilor dintre PSRM și Maia Sandu, Mariana Durleșteanu anunța, într-o postare pe Facebook, că renunța la candidatura pentru funcția de prim-ministru, înaintată de 54 de deputați.

În urma consultărilor avute cu fracțiunile și grupurile parlamentare, președintele Maia Sanu a anunțat că îl înaintează pe liderul interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata