Putin „încă speră că Moscova și Kievul „vor putea ajunge la acorduri și pe calea diplomatică”

Vladimir Putin, „în principiu”, nu este împotriva evacuării civililor din uzina Azovstal din Mariupol și este chiar gata să implice în acest sens Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii. A zis-o după întâlnirea cu Șeful ONU, António Guterres.

Organizarea evacuării civililor din fabrică, unde, potrivit autorităților locale, se ascund aproximativ două mii de oameni, a fost unul dintre principalele obiective ale vizitei secretarului general al organizației la Moscova.

La întâlnire, Vladimir Putin a spus că încă speră că Moscova și Kievul „vor putea ajunge la acorduri și pe calea diplomatică”.

(Vladimir Putin, președintele Rusiei)

„Negocierile sunt în curs. În prezent, pe online. Sper că acest lucru ne va conduce la un rezultat pozitiv.”

Cu toate acestea, Occidentul nu crede declarațiile președintelui rus. Așa că șeful diplomației americane, Anthony Blinken, vorbind în Senat, a spus că nu vede semne că Vladimir Putin ar avea chef de negocieri constructive. Potrivit acestuia, scopul Washingtonului este „să se asigure că Ucraina are capacitatea de a respinge agresiunea rusă”, adică să mărească sprijinul financiar pentru Kiev și să o ajute cu arme.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata