Război în Ucraina. Rusia oprește livrările de gaze către Polonia și Bulgaria

Rusia oprește livrările de gaze către Polonia și Bulgaria. Informația a fost confirmată oficial de guvernele de la Varșovia și Sofia. Polonia a fost sancționată pentru că a refuzat să plătească în ruble. Kremlinul a anunțat că Gazprom pune în aplicare decretul prin care Vladimir Putin a decis că toate țările care cumpără gaze rusești trebuie să le plătească în ruble.

Polonia nu își face griji – guvernul a precizat că are rezerve suficiente și că nu mai depinde de mult de gaze de la ruși. Pentru Bulgaria, decizia este dură, deoarece țara este dependentă de importurile din Rusia. Totodată, mai multe explozii au fost auzite miercuri dimineața în orașul rus Belgorod, situat la aproximativ 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina, potrivit unui oficial local, citat de BBC.

Peste 40 de națiuni s-au adunat marți pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina în cadrul discuțiilor conduse de SUA la baza sa aeriană Ramstein, în timp ce Germania a anunțat că trimite Ucrainei 50 de sisteme antiaeriene mobile Ghepard.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata