Putin nu vrea în Donbas. Îl așteaptă pe Zelenski la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să-l primească pe preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski pentru convorbiri la Moscova, oricând va dori acesta, potrivit TASS.

Declaraţia vine după ce preşedintele ucrainean Zelenski l-a invitat marţi pe omologul său rus să se întâlnească în estul Ucrainei, în zona de conflict cu separatiştii proruşi, pentru a face să scadă tensiunea dintre cele două ţări.

Domnule Putin! Sunt dispus să vă propun să ne întâlnim în orice loc din Donbas-ul ucrainean, unde războiul continuă!”, a spus Volodimir Zelenski într-un discurs adresat naţiunii.

Potrivit lui Putin, Kievul „a întreprins în ultima vreme numeroşi paşi care distrug relaţiile ruso-ucrainene”, „dar dacă preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doreşte o restabilire a acestor relaţii, atunci Rusia nu va face decât să salute acest lucru”.

Vladimir Putin a făcut această declaraţie în timpul întrevederii sale cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Liderul de la Kremlin a subliniat, de asemenea, că propunerile privind mutarea de la Minsk a Grupului de contact pentru Donbas aduc o tentativă de eschivare de la soluţionarea reală a problemelor.

Belarus ne-a oferit un teren pentru convorbiri şi nici nu se amestecă în acest proces. A creat condiţii de lucru celor care vor să caute căi de soluţionare a problemelor. Însă, dacă cineva nu vrea să se ocupe cu aceasta (cu soluţionarea problemelor), atunci motive pentru a nu lucra asupra acestui domeniu, în opinia mea foarte important, pot fi găsite întotdeauna. Pare că se caută astfel de motive pentru a evita discutarea problemei Donbasului şi a îngropa acordurile de la Minsk definitiv”, a accentuat Putin.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata