Răspunsul Maiei Sandu la ultimatumurile lui Dodon: „Noi nu operăm cu așa ceva”

Președinta țării Maia Sandu va desfășura pe parcursul săptămânii consultări cu societatea civilă, cu experți în drept și cu mai mulți actori sociali. Este reacția administrației prezidențiale la declarațiile lui Igor Dodon, care i-a cerut șefei statului să o desemneze pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier până pe 9 martie.

„Președinția nu operează cu ultimatumuri – așa cum a anunțat anterior, în această săptămână doamna Maia Sandu desfășoară consultări cu societatea civilă, cu experți în drept și cu mai mulți actori sociali. Cu detalii vom reveni ulterior”, a declarat Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a președintei țării, la solicitarea portalului Newsmaker.md

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă din 1 martie, liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon i-a cerut președintei Maia Sandu să semneze până pe 9 martie, cel târziu, decretul de numire în funcție a candidatei la funcția de premier, Mariana Durleșteanu. În caz contrar, acesta a avertizat că „vor urma alte acțiuni”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata