Reacția Partidului ȘOR la anunțul făcut de Litvinenco: Statul este uzurpat

Acțiunile întreprinse de cei aflați în fruntea țării, ar întări faptul că statul este uzurpat. Cu o asemenea reacție a venit președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, reprezentant al Partidului Politic ȘOR, după ce ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat marți că a fost inițiată procedura de scoatere în afara legii a formațiunii politice.

Potrivit lui Țurcanu, prin depunerea de către Ministerul Justiției a sesizării la Curtea Constituțională, pentru a scoate în afara legii a Partidului ȘOR, se demonstrează odată în plus că „puterea în stat este uzurpată” și se așteaptă la o decizie corectă din partea judecătorilor constituționali.

„Eu sper că, Constituția din Republica Moldova își va face treaba, nu neapărat la comandamentele actualilor conducători ai țării, care au uzurpat, inclusiv puterea judecătorească, în acest fel încălcând legislația țării. Consideram că aceste acțiuni întăresc faptul că statul este uzurpat. Urmează să vedem ce decizii va lua Curtea Constituțională în acest sens”, a menționat pentru TV8, Dinu Țurcanu.

Amintim că, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a dezvăluit pe o rețea de socializare că a pregătit o sesizare la Curtea Constituțională prin care va solicita declararea neconstituționalității Partidului Politic ȘOR. Potrivit lui, sesizarea va fi expediată la Guvern, pentru a fi examinată la ședința de miercuri a cabinetului de miniștri.

Detalii aici.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata