Reacția Procuraturii Generale, după ce Carp a cerut anchetarea lui Viorel Morari și Roman Statnîi

Cu referire la declarațiile Deputatului PAS, Lilian Carp, din 12 octombrie 2021, prin care se solicitată autosesizarea Procuraturii Generale și investigarea informațiilor cu privire la pretinsa implicare a ex-procurorilor din Procuratura Anticorupție Roman Statnîi și Viorel Morari în deposedarea de avere a doi oameni de afaceri, aducem la cunoștință publicului următoarele :
1. Circumstanțele respective sunt investigate deja de către Procuratura Generală în cadrul unei cauze penale, începând cu luna februarie 2020. Acestea fiind investigate prin prisma infracțiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5) (escrocherie) , 324 alin.(3) (corupere pasivă), 325 alin.(3) (corupere activă) , 326 alin. (3) (trafic de influență) , 328 alin. (3) (abuz de serviciu) Cod penal.
2. Până în prezent, statutul de învinuit a fost atribuit, de către procurorul de caz, în privința a două persoane. Este vorba despre un cetățean al Federației Ruse și unui ex-procuror, numele cărora la moment nu pot fi divulgate respectând principiile confidențialității urmăririi penale și prezumției nevinovăției.
Totodată, ținem să precizăm faptul că la etapa actuală,  sunt efectuate acțiunile necesare de urmărire penală pentru asigurarea cercetării circumstanțelor cazului complet, obiectiv și sub toate aspectele, precum și pentru adoptarea soluției ce va fi determinată de probatoriul administrat.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata