VIDEO/ Tauber insistă pe un proiect de lege „inițiat de deputatul fugar Ilan Șor”: „Parcă avem guvern, dar parcă nu avem”

Fracțiunea Partidului Șor propune instituirea monopolului de stat asupra importului și vânzărilor de carburanți. În cadrul unui briefing de presă, Marina Tauber a declarat că fracțiunea va veni cu un proiect care prevede crearea unui grup de lucru pentru elaborarea cadrului normativ.

Aceasta a precizat că această inițiativă a fost lansată anterior de către deputatul aflat în căutare Ilan Șor și că una dintre principalele priorități constă în faptul că autoritățile vor putea stabili direct prețurile pentru benzină și motorină.

 (Marina Tauber, deputată „Șor”)

„Statul va avea drept exclusiv de a importa carburanții pe care îi vor furniza companiilor petroliere care dețin stații de alimentare. În acest fel, se va putea verifica ușor care este supra-prețul pe care acestea îl impun și profitul pe care îl obțin, după comercializarea la pompă”

Tauber a adăugat că, în conformitate cu acest proiect, statul își va putea crea propriul lanț de benzinării, care vor vinde carburanți la prețuri mai mici decât cele pe care le avem în prezent.

În ultima lună, prețul la benzină s-a scumpit cu peste doi lei, iar cel al motorinei – cu aproape doi lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata