Reacții diferite ale partidelor la desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță

Partidele parlamentare au reacţionat diferit la desemnarea repetată a candidaturii Nataliei Gavriliţa la funcţia de premier de către președintele țării Maia Sandu.

Astfel, Partidul Socialiştilor afirmă că decizia șefului statului de a desemna, din nou, candidatul la funcţia de prim-ministru care a obţinut zero voturi în Legislativ a fost anunţată după o simulare a consultărilor cu fracțiunile parlamentare și ținând cont doar de opinia Partidului Acțiune și Solidaritate.

La rândul lor, Partidul Șor și platforma Pentru Moldova, prin deputatul, Denis Ulanov, declarată că odată ce există numărul necesar de semnături, Maia Sandu, în conformitate cu prevederile hotărârii Curţii Constituţionale, este obligată să desemneze candidatura Marianei Durlășteanu, propusă de PSRM.

În schimb, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a menţionat pe Facebook că după decizia preşedintelui ţării, „prin care respinge coaliţia Dodon-Şor”, se poate de spus că „avem un preşedinte cu caracter”, în timp ce deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău a comentat această decizie, printr-un singur cuvânt „anarhie”.

Iar liderul Partidului Democrat, Pavel Filip a declarat că dacă într-adevăr să dorește depăşirea crizei, acest lucru ar fi posibil prin crearea unei coaliţii largi între PSRM, PAS, PPDA şi PD, cu un program de guvernare bine chibzuit.

Amintim că după ce ieri, Guvernul Gavrilița nu a primit niciun vot din partea deputaților, președintele țării Maia Sandu a înaintat-o, din nou, pe fosta sa colegă din Executivul pe care l-a condus la funcția de premier.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata