Reconstrucție drumurilor, reluată din 1 iulie

Debutul procesului de reconstrucție a drumurilor din localitățile din Moldova va începe din 1 iulie. Despre asta a anunțat în această dimineață premierul Ion Chicu, după tradiționala întrevedere cu președintele țării Igor Dodon și speakerul Legislativului, Zinaida Greceanîi.

Astfel, într-o ieșire la presă, prim-ministrul a precizat că în următoarele zile vor avea loc primele licitații în acest sens.

„Noi mergem pe planul nostru anunțat în noiembrie 2014 – de construcție masivă a drumurilor. Bineînțeles, situația pandemică a influențat la o etapă aceste ritmuri, dar acum se recuperează. Astăzi va avea loc prima licitație a programului de reconstrucție a drumurilor în localități – „Drumuri bune”. Pe parcursul săptămânii vor fi petrecute licitațiile pentru marea majoritate a localităților. Din 1 iulie vom începe și lucrările în localități. Revenim la activitățile cotidiene normale.”

În ciuda problemelor cu care ne confruntăm din cauza pandemiei de COVID-19, Moldova revine la activitățile cotidiene normale, a mai precizat premierul.

„Noi revenim la activitățile cotidiene normale, activitățile legate de reconstrucția infrastructurii, investiții masive în infrastrcutură și cu aceasta, bineînțeles, cu crearea locurilor de muncă și asigurarea veniturilor pentru cetățenii Republicii Moldova.”

Amintim că anterior, autoritățile au prezentat un plan, potrivit căruia, până la sfârșitul acestui an, în Moldova ar urma să fie reparaţi circa 906 km de drumuri, dintre care circa 300 de km vor fi drumuri asfaltate de diferite tipuri, în timp ce restul vor fi drumuri pietruite. În total se vor cheltui peste un miliard 125 de milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata