Renato Usatîi susține că nu se va răzgândi și va demisiona din funcția de primar al municipiului Bălți

Renato Usatîi susține că nu se va răzgândi și va demisiona din funcția de primar al municipiului Bălți. Presa l-a citat pe Renato Usatîi în contextul acțiunilor în susținerea lui Usatîi, care au avut loc săptămâna trecută în fața primăriei din Bălți.

Renato Usatîi a anunța săptămâna trecută că demisionează din funcția de primar general al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut în timpul unui briefing de presă. Motivul deciziei – rezultatul obținut de Blocul „Renato Usatîi” în Bălți, unde s-a clasat pe locul 3, după Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, respectiv, PAS.

Usatîi susține că nimeni din echipa sa nu va candida la alegerile pentru funcția de primar al Bălțiului și îndeamnă alte partide politice să se pregătească pentru alegeri locale anticipate din Bălți.

„Ce s-a întâmplat ieri la Bălți, pe mine m-a frapat, m-a dat gata. Sunt șocat de faptul că la Bălți oamenii au crezut în știri false și nu au crezut în mine. Sunt total uimit. Nu vreau să judec pe nimeni și nici să învinovățesc. Îmi dau demisia, după ce ies din concediu, ca să nu tergiversăm procesul, ca să poată avea loc alegeri anticipate”.

Renato Usatîi anunță că renunța și la funcția de președinte al Partidului Nostru. El a anunțat că va propune colegilor de partid să aleagă un alt lider și susține că se va dedica afacerilor.

„Mă voi întâlni cu colegii. Le voi propune să aleagă un alt președinte al formațiunii, pentru că, cine știe, poate sunt și alți oameni ambițioși și talentați pentru acest partid”.

Decizia lui Usatîi vine a doua zi după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Blocul Reanto Usatîia acumulat doar 4,10 % la sută din voturi, cu aproape trei puncte procentuale mai puține decât necesarul pentru a accede-n Paralament.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata