Replica lui Andrei Spînu pentru Ion Ceban: Îl rog să acționeze rațional, ca un primar responsabil și nu ca un politician egoist

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu o replică pentru primarul Ion Ceban, după ce ultimul a anunțat luni că troleibuzele din capitală s-ar putea să nu mai circule din cauza crizei energetice.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Spînu a menționat că toate troleibuzele trebuie să meargă în continuare în Chișinău, iar economiile de electricitate ale municipiului nu trebuie făcute din contul spitalelor, școlilor și al unor condiții normale de transport pentru locuitori.

„Existe multiple metode de a reduce consumul de energie electrică în oraș care să nu afecteze dramatic viața cetățenilor. Din păcate, orice chișinuian poate vedea strălucirea de lumini, beculețe de Crăciun și alte instalații care ard fără noimă pe străzile Chișinăului. Îl rog pe domnul Ion Ceban să acționeze rațional, ca un primar responsabil și nu ca un politician egoist care profită de nenorocirea oamenilor pentru a-și face capital politic.”, a relatat Andrei Spînu.

Totodată, acesta spune că nu s-ar mira ca Ion Ceban să vrea ca Republica Moldova să rămână în întuneric.

„În contextul în care fiecare familie face ce poate acasă pentru a economisi, un primar care consumă în exces, cu intenția de a arunca apoi vina pe alții, arată lipsă de respect și cinism față de cetățeni. Săptămâna trecută am avut o discuție cu primari din localitățile Republicii Moldova, unde am vorbit despre faptul că suntem într-o situație mai grea din cauza războiului, dar și a faptului că Gazprom a redus livrările de gaz. Primarii înțeleg cât este de important să acționăm ca o țară unită și că economisirea nu este acum în beneficiul unui partid, ci este pentru toți moldovenii. Regret că domnul primar Ion Ceban nu a venit la ședința organizată de minister pe 20 octombrie. Poate ar fi văzut exemple bune la ceilalți primari care acționează în interesul locuitorilor. Ar fi aflat că toată țara economisește și că doar așa, îndeplinindu-ne fiecare datoria de cetățean, putem ajuta toată Moldova să treacă de greutăți.”, a conchis Andrei Spînu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata