Republica Moldova a fost invitată să participe la reuniunea informală a liderilor Uniunii Europene. Află când va avea loc

Liderii Uniunii Europene și omologii de pe continent se vor întâlni joi și vineri la Praga pentru a discuta răspunsurile la consecințele dramatice ale războiului din Ucraina, a anunțat Charles Michel. Printre statele ale căror lideri au fost invitați să participe la reuniune se numără și Republica Moldova.

În pregătirea reuniunii, președintele Klaus Iohannis a participat, marți, la o videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și un grup de lideri europeni.

„Am convenit să lansăm Comunitatea politică europeană cu scopul de a reuni țările continentului”, a subliniat președintele Consiliului European.

Au fost invitați lideri din 17 țări europene – Marea Britanie, Turcia, cele șase țări din Balcanii de Vest, Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Ucraina, Georgia, Republica Moldova, Armenia și Azerbaidjan.

„Ambiția este de a reuni liderii pe picior de egalitate și de a stimula dialogul politic și cooperarea pe probleme de interes comun astfel încât împreună să lucrăm pentru a consolida securitatea, stabilitatea și prosperitatea Europei în ansamblu”, a punctat Charles Michel, potrivit Agerpres.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata