România: Bucureștiul are un nou primar

Capitala României, București, are un nou primar, după ce Nicușor Dan a reușit s-o învingă pe Gabriela Firea, cea care a deținut această funcție în ultimii patru ani. Diferența dintre cei doi este de aproape șasae procente după numărarea voturilor. Astfel, ultimele voturi care nu au fost numărate nu mai pot provoca nicio schimbare majoră.

Toate rezultatele EXIT-POOL-urilor au fost confirmate. Nicușor Dan nu i-a dat nicio șansă la Primăria Capitalei lui Firea și și-a asigurat un mandat de patru ani în fruntea Capitalei.

„Ne apucăm de muncă și, peste șapte-zece zile, când vom fi învestiți oficial, vom schimba fața Bucureștiului”.

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,7% din voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD – 38%, potrivit datelor oferite de Biroul Electoral Central de la București.

Pe locul al treilea s-a situat Traian Băsescu, fostul președinte al României timp de două mandate, cu 11%. La capitolul județe, PNL, aflat la guvernare, a obținut cele mai multe mandate, cu 15 municipii și un sector al capitalei, urmat de PSD, cu 13 municipii și două sectoare, apoi USR PLUS și UDMR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata