România exclude Moldova și din „zona galbenă”, însă asta nu-i scutește pe moldovenii care nu dețin cetățenie română de carantină

Autoritățile române au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, iar Republica Moldova figurează încadrată în „zona verde”. Astfel, Statul român face precizări cu privire la intrarea în România, tranzitul și excepția de la măsura carantinei.

Astfel, cetățenilor români care se află pe teritoriul Republicii Moldova li se permite intrarea în România, cu exceptare de la carantină.

Încadrarea Republicii Moldova ca „zonă verde” nu modifică condițiile de intrare în România. Pe scurt, moldovenii care nu dețin cetățenie română nu vor scăpa de măsura carantinei pentru 14 zile.

În același timp, toate persoanele care tranzitează România și nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, sunt exceptate de la măsura carantinei, dacă nu stau mai mult de trei zile pe teritoriul acestei țări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata