România: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost revocat din funcție de premierul țării

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă. Premierul Florin Cîțu: „Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”

Vicepremierul Dan Barna, care și-a exprimat în mai multe rânduri susținerea pentru ministrul Sănătății,  s-a opus revocării lui Vlad Voiculescu.

La ora difuzării acestei informații are loc o întâlnire la Palatul Victoria pe această temă între premierul Cîțu și vicepremierul Dan Barna.

Cererea de revocare a ajuns pe masa președintelui Iohannis.

Decizia premierului Cîțu vine după apariția în Monitorul Oficial a unui ordin semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan prin care se impun criteriile pentru instituirea carantinei zonale. Ulterior, Vlad Voiculescu a transmis pe Facebook că nu se va lua măsura carantinării Bucureştiului de Paşti şi că niciuna dintre deciziile deja anunţate de Guvern nu se schimbă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata