Românii din Moldova, îndemnați să voteze prin corespondență

Ambasada României la Chișinău vine cu un anunț important cu privire la Alegerile pentru Parlamentul României din 6 decembrie 2020. Astfel, pentru a fi siguri că vor putea vota, cetățenii moldoveni care dețin cetățenia română, trebuie să se înregistreze pentru votul prin corespondență, detaliile în acest sens fiind prezentate în imaginea de pe ecran.

„Varianta tradițională, adică votul exprimat la secțiile de votare, care, sperăm că vor putea fi, totuși, deschise în Moldova, este supusă riscurilor majore ale infectării cu SARS Cov-2, așteptării îndelungate la coadă, sau chiar imposibilității organizării în condiții de siguranță a procesului electoral, din cauza evoluțiilor impredictibile ale pandemiei”, se mai arată într-un mesaj pe pagina Ambasadei.

Totodată, autoritățile române precizează că a obținut acordul de principiu al Ministerului Afacerilor Externe pentru organizarea de secții de votare în Moldova, însă, condițiile exacte, localitățile și adresele vor putea fi stabilite doar într-o etapă ulterioară, în funcție de evoluția pandemiei de COVID 19, inclusiv eventualitatea introducerii stării de urgență.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata