Rușii au bombardat Ucraina la granița cu România. Portul Reni de pe Dunăre a fost atacat cu drone

Explozie puternică chiar lângă granița României, după ce forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa.  Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene, transmite Digi24.ro.

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate tancuri cu petrol, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale.

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Este cea mai apropiată lovitură înregistrată de la începutul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina de teritoriul României.

Vorbim de o distanță de aproximativ 200 de metri, practic, peste Dunăre de teritoriul României, în zona Portului Reni – este un port ucrainean la Dunăre, aflat peste fluviu la aproximativ 200 de metri de teritoriul României, la aproximativ 10 kilometri de orașul-port Galați.

Din imaginile care au fost publicate de la momentul impactului, aproximativ ora 04:00 dimineața și până în prezent, de mai mulți martori, vorbitori de limbă română, vorbim despre marinari români, moldoveni care erau pe partea românească a fluviului,  se vede o lumină puternică și se aude acel zgomot specific al dronelor care se apropie de țintă.

Se aud de asemenea zgomote puternice în urma impactului.

Multe mărturii au fost publicate pe rețelele sociale de toate aceste persoane și se vede un impact destul de serios.

Informațiile arată că o barjă ar fi fost avariată și infrastructura din portul ucrainean Reni ar fi suferit avarii serioase.

avarii serioase.

 

 

 

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata