S-a stins din viață academicianul Haralambie Corbu, membru al AȘM

Haralambie Corbu, doctor habilitat în filologie, profesor universitar, critic și istoric literar s-a stins din viață. Academicianul avea 91 de ani, anunță Ministerul Educației.

„Comunitatea academică a pierdut un distins om de ştiinţă prin trecerea la cele veşnice a academicianului Haralambie CORBU, doctor habilitat în filologie, profesor universitar, critic și istoric literar”, se menționează în necrologul MECC.

Haralambie Corbu s-a născut în data de 15 februarie 1930 în satul Dubăsarii Vechi. A absolvit în anul 1951 Institutul Pedagogic „Ion Creangă”. Activitatea ştiinţifică şi-a început-o la Institutul de Istorie, Limbă și Literatură al Filialei Moldovenești a Academiei de Științe a URSS, urmând apoi doctoratul la Institutul de Literatură Universală „M. Gorki” din Moscova.

În anul 1975 a susținut teza de doctor habilitat în filologie, iar în 1984, Haralambie Corbua fost ales membru al Academiei de Știinţe a Moldovei. Academicianul şi-a dedicat activitatea valorificării patrimoniului naţional literar, prin numeroase și relevante monografii, studii, culegeri de articole științifice.

Savantul a publicat peste 650 de lucrări, inclusiv 28 de cărți de autor, a fost coautor și redactor științific a circa 80 de lucrări colective.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata