Saakașvili, din închisoare: „Georgia n-a fost condusă niciodată de un președinte criminal”

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, a participat personal la proces pentru prima dată în dosarul în care este vizat. Medicii i-au recomandat să fie prezent în sală pentru cel mult două ore, însă doar iscursul lui a durat peste o oră.

(Mihail Saakașvili, fost președinte al Georgiei)

„Greșeala este că nu a fost creată o justiție corectă și independentă. Acest lucru a afectat mulți cetățeni ai Georgiei, iar astăzi sunt unul dintre ei. Din partea mea, îmi cer sincer scuze tuturor celor care au fost afectați de consecințele acestei greșeli și ale multor altele. Dar o greșeală nu este același lucru cu o crimă. Eu sunt Mihail Saakashvili, iar Georgia nu a fost niciodată condusă de un președinte criminal”.

Mikheil Saakashvili este acuzat că a răspuns violent la o demonstrație antiguvernamentală în 2007 și că a distrus biroul unei televiziuni.

În afara tribunalului, discursurile susținătorilor fostului președinte nu se opresc, iar în ziua audierilor au avut loc ciocniri. Poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene de mai multe ori.

Saakashvili spune că acuzațiile în adresa sa sunt exagerate, iar procesul – politic.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata